Tijd Florida




Bezoekersteller

counter for wordpress
  • 31dec

    De laatste dag van het jaar begon uiteraard weer lekker op tijd. We hadden besloten toch maar naar Epcot te gaan en daar moet je toch wel op tijd zijn. De auto hebben we niet op het terrein van Epcot geparkeerd maar op een mooie rustige parkeerplek elders gezet en we zijn lopend naar het park gegaan. In het park was het al aardig van druk met mensen. Gelukkig bestaan er mobiele telefoons en daardoor konden we met Cor en Karin afspreken in Canada.

    Ondanks dat het pas een uur of 10 ’s morgens was, was het al behoorlijk warm. Dus we zijn de film van Canada maar gaan bekijken. Anthonie vond het wel spannend. Hij legde zijn hoofd op mamma’s schouder en gluurde zo naar de film. Nadat de film was afgelopen zijn we doorgelopen naar Engeland waar we even wat hebben gedronken. Daarna tijdens de wandeling naar Frankrijk, besloten we om bij het lekkere bakkertje op de hoek wat lekkers te halen. Dit besluit werd heel snel weer terug gedraaid toen we zagen dat er een zigzag rij buiten het pand liep. We zijn maar doorgelopen om de andere landen te bekijken en Christian en Anthonie moesten ook stempels halen in de landen.

    Toen het bijna vier uur was, hadden we alle 11 de landen gezien, wat gegeten in Japan en Duitsland, de film van China bekeken en commentaar geleverd op de mensen om ons heen. Het was voor Cor en Karin inmiddels tijd om naar hun dinerafspraak te gaan en wij zijn teruggegaan naar ItaliĆ« waar we op goed geluk in de rij zijn gaan staan bij het “nieuwe” restaurant. Na een half uurtje was er een tafel voor ons vrij en konden we even rustig zitten en lekker eten.

    Na het eten hebben we onze weg gezocht door de mensenmassa, die uiteraard de andere kant op wilde dan wij. Maar gelukkig waren we toch op tijd op de afgesproken plek bij de kerstboom. Cor en Karin stonden al te wachten en hier maakten we ook kennis met Hans en Jessica. Met zijn allen zijn we alvast richting de grens van Amerika en Japan gelopen en hebben het vuurwerk van 19.00 uur bekeken. Toen de mensen die vooraan stonden bij het hek om het vuurwerk goed te zien eindelijk weg waren, hebben wij alvast onze plek ingenomen.

    We hadden een prachtplek waar we een mooi uitzicht op het vuurwerk zouden hebben. We zijn redelijk ruim gaan staan en toen begon het wachten. We hebben af en toe onze plek met hand en tand moeten verdedigen tegen indringers. Mensen die opeens tussen ons in gingen zitten op het het hek of op de grond om een hapje te eten. We hebben zelfs iemand gehad die samen met haar vriendje op de foto wilde en hierbij bijna de buggy met Anthonie erin omver gooide. Maar toen om ongeveer 23.40 uur het vuurwerk eindelijk begon, waren we toch wel blij dat we ons zo verdedigd hadden.

    Het vuurwerk was weer erg mooi, ondanks dat we het vuurwerk boven Amerika hebben gemist. Anthonie heeft net als met de film van Canada vanaf de schouder van pappa en mamma naar het vuurwerk gegluurd. Het was het lange wachten waard geweest.

    Na afloop van het vuurwerk hebben we even gewacht totdat de ergste mensenmassa voorbij was getrokken. Toen het wat rustiger was geworden zijn wij richting uitgang gegaan. Wij konden het park vrij snel verlaten en daarna de mooie wandeling naar de auto aangaan. We konden rustig lopen zonder te struikelen over de mensen om ons heen. We waren redelijk snel bij de auto en waren vrij snel op weg naar de condo. Door de binnendoor weg die we de dag ervoor hadden leren kennen, waren we niet lang daarna bij het appartement.

    Om 2.00 uur lagen de beide mannetjes in hun bed en konden ook wij een eind maken aan deze lange dag.

    Geschreven door admin @ 23:43

4 Reacties

WP_Cloudy
  • (O)maagnes zegt:

    ooooooh wat een verhaal en dat de kindjes het zo goed hebben volgehouden. PETJE af voor ze zeg…. Maar sfeertje zal inderdaad geweldig zijn geweest ,ik moest wel lachen om al die verdedigingsmomenten, tjonge jonge… fijn dat het allemaal gelukt is en nu lekker in het nieuwe jaar weer doorgaan met genieten.

  • Saskia zegt:

    Wat knap inderdaad van de mannekes dat ze het zo lang hebben volgehouden. Jammer dat er toch steeds mensen zijn die niet echt overlopen van fatsoen…. Lijkt me wel super mooi om mee te maken.
    Have Fun!!
    Saskia

  • Debby zegt:

    Goede morgen Buren ,

    Nog de beste wensen!

    Nog bedankt voor de tips ( vooral die van de wc , wat een gekke huis zeg )

    Ondanks de drukte ( wat we wisten) is het ons reuze mee gevallen , en hebben we een geweldige tijd gehad .

    Groetjes Debby en fam

  • teleton zegt:

    Volgende keer de stengun mee en wat handgranaten mee….Waar moet het heen in deze wereld? Je zou de mensen toch met buggy en al het meer in kieperen? Maar jullie hebben het fort goed verdedigd en uiteindelijk toch nog genoten van het prachtige vuurwerk. Een feestje bouwen, dat kunnen ze!

Plaats een bericht