Tijd Florida




Bezoekersteller

counter for wordpress
  • 03jan

    De dinsdag begon weer erg vroeg. Jeroen en Christian hadden om 10.30 uur een afspraak in Clermont om met een strandbuggy te gaan rijden. Toen we buiten kwamen, leek het met de voorspelde kou wel mee te vallen. Er stond geen wind, dus het voelde alleen een beetje fris.

    Na een half uurtje rijden, waren we volgens de navigatie op de plek van bestemming. Alleen moesten we zover over een zandweg rijden dat we ons bijna begonnen af te vragen of we wel goed zaten, maar gelukkig waren we op de plek waar we moesten zijn.

    Op het moment dat we uit de auto stapten, waren wij heel erg blij dat de winterjassen in de auto lagen. Die hadden we heel erg hard nodig. De locatie lag aan het water en er stond een behoorlijk stevig windje. Gelukkig was er een stacaravan die dienst deed als kantoor. Normaal worden de mensen buiten ontvangen, maar daarvoor was het nu echt te koud.

     

     

    Eerst moesten er nog wat formaliteiten afgehandeld worden, zoals het ondertekenen van formulieren waarmee we aangaven akkoord te gaan met de regels van de organisatie. Daarna mochten Jeroen en Christian met Ian mee om een helm, bril en handschoenen aan te trekken. Toen was het eindelijk tijd om in de buggy te stappen. Eerst volgde nog wat uitleg en daarna mochten zij eindelijk starten.

    Xandra en Anthonie hebben binnen in de caravan gewacht en Christian en Jeroen hebben het erg leuk gehad in de buggy. Het kon Christian niet hard genoeg gaan. Hij moest zich eigenlijk voor de veiligheid vasthouden, maar hij durfde de handgrepen los te laten en even zijn duim op te steken naar Ian.

    Christian kwam helemaal enthousiast uit de buggy en wil heel graag nog een keertje deze attractie gaan doen, want het was helemaal niet eng.

    Toen was het weer tijd om terug te gaan naar het appartement om even een beetje op te Die moesten eerst nog wat boodschappen doen, maar daarna zouden we naar Epcot gaan. De auto weer op de gratis parkeerplaats gezet en een lekker wandelingetje naar de artiesteningang van Epcot, waarbij we nog even een tussenstop hebben gemaakt bij het peperkoekhuisje van Stitch.  We waren toch nog snel in Frankrijk waar we Cor en Karin hebben laten kennismaken met de heerlijkheden die de bakker daar verkoopt.

    In Japan later nog even vol bewondering staan kijken naar de mannen en vrouw die op de grote trommel slaan. Vandaag deden ze extra hun best want het was behoorlijk koud. Omdat het wat rustiger was dan oudjaarsdag, kon Anthonie lekker rondbanjeren. Dit had tot gevolg dat toen we hem in China weer in de buggy hadden gezet, hij heel snel in slaap viel. Na China wilden we deze keer wel in de attractie van Noorwegen, maar deze attractie waar nooit een wachtrij staat, had vandaag een wachtrij van een half uur, buiten in de kou.

    Dus maar snel doorgelopen naar het warme Mexico. Xandra is met de slapende Anthonie blijven wachten terwijl de anderen de boottocht hebben gedaan. Hierna stond toch echt testtrack op het verlanglijstje en hier leek de wachtrij mee te vallen. Dus er kon achteraan gesloten worden. Helaas kwamen er flink veel mensen met een fastpass die voorrang kregen, dus uiteindelijk duurde het nog behoorlijk lang voordat de groep aan de beurt was.

    Tegen beter weten in zijn we nog even gaan kijken of het bij Soarin inmiddels wat rustiger was. De wachtrij was 2 uur en inmiddels was de attractie met Figment ook gesloten, dus we besloten om woensdag terug te gaan. We moesten ook nog helemaal teruglopen naar de auto. Deze keer ging de wandeling via het Swan hotel, want we moesten toch echt nog even de fontein in de lobby bewonderen.

    Via het zwembad en het strand weer teruggelopen naar het normale pad en daarna snel naar de auto. Nog even mee naar Cain Island om onze koelkastboodschapjes op te halen. Daar bleek dat Cor en Karin op woensdagochtend met ons mee konden naar Epcot. Nadat we de tijd en plaats hadden afgesproken, zouden we weer naar het appartement gaan.

    Helaas liep het een klein beetje anders. Jeroen had bedacht dat we nog wel even naar Downtown Disney konden gaan. Dan konden we de laatste Disney inkopen doen en Christian kon zijn lang verlangde auto gaan samenstellen. Uiteraard duurde het allemaal even wat langer dan gepland, maar we waren wel voor de spullen geslaagd.

    Het was een lange en koude dag, maar ook deze vakantiedag is weer zeer de moeite waard geweest.

    Geschreven door admin @ 08:46

Plaats een bericht