Tijd Florida




Bezoekersteller

counter for wordpress
  • 25dec

    Ook eerste kerstdag begon erg vroeg. We wilden graag om 8.00 uur bij Magic Kingdom zijn om de opening te kunnen zien. Op het moment dat we in de auto wilden stappen, kwam er een mevrouw naar ons toe. Dit bleek Debbie van het Orlandoforum te zijn die ons herkende van van onze blog. Zij blijkt met haar familie in het appartement tegenover ons te zitten.

    Uiteindelijk waren we rond 8.40 uur bij de parkeerplaats van Magic Kingdom. Hier bleek dat de parkeerplaatsfiguren waren veranderd. We mochten vandaag parkeren op Simba aan de kant van de helden. Ondanks dat het behoorlijk druk was, konden we vrij snel met het trammetje naar het transportationcenter. Gelukkig voor ons ging iedereen in de rij staan voor de monorail naar het park of de boot. Er liepen maar heel weinig mensen naar de monorail die via de resorts gaat. Deze monorail kwam al snel en voordat we instapten, vingen we nog even op dat de blauwe monorail problemen had en dat de mensen nog even moesten wachten. Met de resort monorail waren we uiteindelijk tegen 8.30 uur bij de ingang van Magic Kingdom, te laat voor de opening maar op tijd voor de hele erge mensenmassa.

    In het park aangekomen, besloten we eerst naar Fantasyland te gaan. Uit ervaring weten we dat het daar aan het begin van de dag nog redelijk rustig is. We konden via de korte route, onder het kasteel door. Als eerste zijn we naar Sneeuwwitje gegaan. Dit maakte op Anthonie soms iets te veel indruk en dan probeerde hij zelfs in pappa te kruipen. Maar ook Christian zat af en toe met zijn ogen dicht.

    Toen op naar Peter Pan. Dit werd door beiden jongens als minder spannend ervaren. Vervolgens door naar Small World. Hier probeerde Christian te raden welke landen we zagen. Tot slot nog even door naar de attractie van Winnie de Poeh. Hier is de wachtrij veranderd en kunnen de kinderen van alles zien en doen. Dit was voor zowel Anthonie als Christian erg leuk. Anthonie bleef maar kijken naar de grondeekhoorns en voor Christian was vooral het maken van herrie erg leuk om te doen.

    Na al deze opwinding konden we merken dat Anthonie erg moe was. Dus die hebben we weer in de buggy gezet en we zijn op verzoek van Christian doorgelopen naar Race Track. Onderweg naar Race Track probeerden we de buggy zo goed mogelijk om de mensen heen te leiden. Na de blog van Teleton een paar jaar geleden over de mensen met buggy’s in de parken, proberen wij extra goed op te letten dat we zoveel mogelijk mensen aanrijden Knipogende emoticon. Gelukkig voor ons kost het totaal geen moeite, mensen zonder buggy letten niet zo goed op, dus lopen ze zelf wel tegen de wielen van de buggy aan. Dus sinds gisteren lopen er toch wat meer mensen rond met blauwe enkels.

    Inmiddels aangekomen bij Race Track, had Christian besloten om met mamma te gaan racen en pappa zou bij Anthonie blijven, die inmiddels in slaap was gevallen. Christian komt nog een paar centimeter tekort om alleen te mogen racen, maar hij komt inmiddels wel zelf bij het gaspedaal, dus deze keer hoefde Xandra geen gas te geven, althans voor de eerste 50 meter. Toen bleek het toch wel zwaar te zijn en mocht zij het gaspedaal overnemen. Het sturen ging deze keer al beter dan de vorige keren. Christian stuurde de auto deze keer tenminste naar links als de bocht die kant op ging. Het was een lekker autotochtje in een heerlijk zonnetje.

    Toen we bij de uitgang kwamen, stond Jeroen ons op te wachten met een slapende Anthonie. Het bleek dat hij was gebeld door Cor en Karin die gevraagd hadden of we zin hadden om te gaan midgetgolfen. Daar hadden we wel oren naar. Het was inmiddels 10.30 uur en we wilden in verband met de verwachte drukte toch het park voor het middaguur verlaten. Eerst nog maar even zorgen dat we wat konden eten en daarna proberen naar de uitgang te komen. Helaas kwam er één of andere optocht voorbij waardoor we niet konden doorlopen.

    Na de optocht gingen we dan eindelijk naar de uitgang en wat waren we blij dat we het park uitgingen. Het plein voor de ingang stond vol met mensen die het park in wilden gaan. De gewone monorail werd alleen nog gebruikt om mensen naar Magic Kingdom te brengen. Vertrekkende mensen moesten gebruik maken van de resorts monorail.

    Bij het verlaten van de parkeerplaats zagen we dat bij de ingang de weg helemaal volstond met auto’s die dachten dat ze Magic Kingdom nog in konden. Helaas voor hen waren er al borden neergezet dat Magic Kingdom was gesloten.

     

    Met Cor en Karin gingen we naar Phantasia minigolf. Dit was erg leuk om te doen. Onder enthousiaste aanmoediging van Anthonie deed iedereen zijn best om de mensen achter ons niet te lang te laten wachten. Dit lukte bij de ene hole beter dan de andere hole. Na het midgetgolfen zijn we met zijn allen nog even een lekker ijsje gaan eten. Om te voorkomen dat de ijssalon een toeristische trekpleister wordt, vertellen we niet waar het was, maar we hebben er wel veel (oudere) vrouwen gezien die hondjes hadden met een jasje aan.

    Terwijl Anthonie de grote mensen op het terras bezig hield, ging Christian spelen bij de waterfontein. Gevolg was dat hij in het appartement droge kleren aan moest en op dit moment geen droge schoenen meer heeft, maar goed hij heeft voor het eerst veel plezier gehad met onder stralen water doorlopen.

    Toen weer terug naar de auto. Deze tocht duurde ook wat langer dan gepland want Jeroen werd aangesproken door een klein, vriendelijk uitziend oud dametje die hulp nodig had. Zij was samen met een gehandicapte vrouw en die moest de auto in. Helaas was de omvang van deze mevrouw dusdanig dat de hulp van Jeroen alleen en later ook van Cor niet mocht baten. Gelukkig kwam er nog een hulpvaardige man voorbij en toen zat de vrouw redelijk snel in de auto. Het is ons echter een raadsel hoe dat kleine, oude vrouwtje en haar man, de vrouw eerder op de dag in en uit de auto hadden gekregen.

    Eindelijk konden we dan weg om even in het appartement wat te eten en ons op te frissen. We gingen ‘s avonds met Cor en Karin naar de ijsbaan van Celebration waar ook sneeuw te verwachten was. Om 21.00 uur begon de kerstmuziek en kwam de sneeuw de straten in. Het heeft 10 minuten gesneeuwd en dit in combinatie met de kerstmuziek gaf toch echt een kerstgevoel.

     

    Nadat de sneeuw en de mensenmassa weer was verdwenen, zijn wij weer naar de auto gegaan. We zijn nog door het stadje gereden totdat we bij een huis kwamen wat echt helemaal versierd was. Boven achter het raam zag je de kerstman en aan de zijkant van het huis bleek dat de Grinch bezig was. Op de veranda en in de tuin stond te veel om op te noemen.

     

    Daarna nog even verder gereden door het stadje om de andere verlichte huizen te zien. Het was een mooie afsluiting van een hele leuke dag. Cor en Karin bedankt voor deze speciale kerstdag.

    Geschreven door admin @ 23:40

7 Reacties

WP_Cloudy
  • hannie zegt:

    Oh, ziet er leuk uit in Celebration! Gaan we van de week ook even kijken.

  • Marja zegt:

    Wat ziet dat er super uit zeg, wat maken ze er daar toch een feestelijk geheel van!
    Een heerlijke dag hebben jullie gehad.

  • Debby zegt:

    Dag Buren,

    Wat een leuke dag hebben jullie gehad zeg !

    En wat gezellig is het s’avonds in celebrations he, Sky vond het helemaal geweldig toen het begon te sneeuwen!

    Groetjes Debby en Co

  • Saskia zegt:

    Nou, even moeten bijlezen want ik krijg geen updates via Blogger te zien. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. Wij zijn ook fan van Celebration maar hebben dit nog nooit in kerstsfeer gezien, SUPER leuk!!
    Have Fun!!
    Saskia

  • Robert-Jan zegt:

    Hm, ook hier geen updates via mijn Reader, maar toch maar eens gaan kijken en daar staan alle verhalen alweer !

    Soepele heenreis, desondanks de autoverhuur, en nu lekker in jullie appt en al van de Kerst genoten daar. Moet voor de kids wel een groot feest zijn ! En ik lees er niet veel over, maar volgens mij is de temperatuur super daar !! Enjoy !!!

  • Omaagnes zegt:

    Ohoh. Die armekindertjes die maar mee moeten in die winkels….. Maar. Jullie hebben goed gescoord begrijp ik zo…. leuk he,ja wij waren er metthanksgiving…..ook chaos en lange rijen bij de kassa…maargoed, dedagis voorbij en morgen weer??????ik benbenieuwd.groetjes

  • Maggie Mac zegt:

    Kerst is daar ook echt heel erg KERST!!! Wel leuk, een beetje druk maar wel leuk en er valt volgens mij genoeg te zien daar!!
    Have fun!

Plaats een bericht